ТжКО студенттерінің тағам арналдыруын және денсаулықты анықтау
Аннотация
Мақалада жастардың дұрыс тамақтану мәселесі, сондай-ақ техникалық және кәсіптік білім беру студенттерінің тағамға бейімділігіне байланысты денсаулық жағдайын бағалау қарастырылған. Сауалнама және физиологиялық параметрлерді (дене салмағының индикаторы, жүрек соғу жиілігі және қан қысымы) қабылдау фаст-фудты үнемі тұтынумен байланысты денсаулық проблемаларының бар екенін көрсетті.
Авторлар туралы
В. А. СоколҚазақстан
Мейірбике ісі білім беру мектебі
Қарағанды
Д. К. Резина
Қазақстан
Мейірбике ісі білім беру мектебі
Қарағанды
Р. С. Дундукова
Қазақстан
Мейірбике ісі білім беру мектебі
Қарағанды
Әдебиет тізімі
1. Онлайн Калькулятор ИМТ Дети и Подростки (https://calculator-imt.com/imt-dety/)
2. Сайт министерства здравоохранения Республики Беларусь/Здоровое питание/Проблемы современного питания (http://minzdrav.gov.by/en/dlya-belorusskikh-grazhdan/profilaktikazabolevaniy/zdorovoe-pitanie/problemysovremennogo-pitaniya.php)
3. WHO/ 2014/ Global nutrition targets 2025: anaemia policy brief- (www.who.int/nutrition/publications/globaltargets2025_policybrief_anaemia)
Рецензия
Дәйектеу үшін:
Сокол В.А., Резина Д.К., Дундукова Р.С. ТжКО студенттерінің тағам арналдыруын және денсаулықты анықтау. Медицина және экология. 2022;(1):21-24.
For citation:
Sokol V.A., Rezina D.K., Dundukova R.S. Determination of food preferences and state of health students of VET. Medicine and ecology. 2022;(1):21-24. (In Russ.)